Chicken and Chorizo Traybake
clock icon
1:10'

Κοτόπουλο με ρεβίθια και λαχανικά

Υλικά

  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
  • ½ ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φέτες
  • 3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε χοντρά κυβάκια
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • 400 γρ. ντοματίνια
  • 800 γρ. ρεβίθια, βρασμένα, σουρωμένα
  • αλάτι χοντρό, μαύρο πιπέρι

Ετοιμάζουμε νόστιμα μπουτάκια κοτόπουλο στο φούρνο με ρεβίθια και κόκκινες πιπεριές. Εύκολο και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπαίνει και στον φούρνο, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα ροδίζουμε σε μερίδες για 8 -10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Μεταφέρουμε με λαβίδα σιλικόνης το κοτόπουλο σε μια πιατέλα.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς για 2-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε την πάπρικα και το κύμινο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα ρεβίθια, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι και το κοτόπουλο και ψήνουμε στον φούρνο στους 170°C για μισή ώρα, μέχρι να μελώσει το φαγητό.

Φωτογραφίες: Sean Calitz Mike English, Ant Duncan, Kris Kirkham

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπαίνει και στον φούρνο, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα ροδίζουμε σε μερίδες για 8 -10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Μεταφέρουμε με λαβίδα σιλικόνης το κοτόπουλο σε μια πιατέλα.

Βήμα 2

Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς για 2-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε την πάπρικα και το κύμινο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα ρεβίθια, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι και το κοτόπουλο και ψήνουμε στον φούρνο στους 170°C για μισή ώρα, μέχρι να μελώσει το φαγητό.

Βήμα 4

Φωτογραφίες: Sean Calitz Mike English, Ant Duncan, Kris Kirkham