stelios25196

Υλικά

  • Για 800 γρ.
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. βούτυρο, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 40 ml γάλα πλήρες
  • 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. σουσάμι αποφλοιωμένο

Τα πιο θρεπτικά και νόστιμα κουλούρια , από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί αφού προηγουμένως έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα.

Ζυμώνουμε καλά στο μίξερ έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη μας.

Πλάθουμε μικρά κουλουράκια, σε σχήμα πλεξούδας και τα ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι, τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφήνοντας κενά μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25΄-30΄.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί αφού προηγουμένως έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα.

Βήμα 2

Ζυμώνουμε καλά στο μίξερ έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη μας.

Βήμα 3

Πλάθουμε μικρά κουλουράκια, σε σχήμα πλεξούδας και τα ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι, τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφήνοντας κενά μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25΄-30΄.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης