loukanika_koulouriasta
clock icon
40'

Κουλουριαστά λουκάνικα με φασκόμηλο, μέλι και μπέικον

Υλικά

  • Μερίδες: 6-8
  • 8 χωριάτικα λεπτά, μακριά λουκάνικα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 8-12 φύλλα φασκόμηλου
  • 8 φέτες μπέικον λεπτοκομμένες

Αν είστε λάτρεις των λουκάνικων τότε σας συνιστούμε να φτιάξετε αυτή την πανεύκολη συνταγή για συνοδευτικό του κυρίως, που έχετε προγραμματίσει. Ταιριάζει όχι μόνο σε ανεπίσημα τραπέζια της Κυριακής, αλλά και για έναν ξεχωριστό βραδινό μεζέ μια καθημερινή.

Ζητάμε από τον χασάπη μας λεπτά λουκάνικα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε μικρές κουλούρες.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Τυλίγουμε κάθε λουκάνικο με μία φέτα μπέικον, τα στριφογυρίζουμε και τα σταθεροποιούμε με ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια. Τοποθετούμε τα λουκάνικά μας σε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Με ένα πινέλο αλείφουμε όλα μας τα λουκάνικα με το μείγμα από ελαιόλαδο, μέλι και μουστάρδα. Τέλος, περνάμε λίγα φυλλαράκια φρέσκου φασκόμηλου ενδιάμεσα από τα λουκάνικα και το μπέικον.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 25΄. Σερβίρουμε με λίγη μουστάρδα ή μαρμελάδα ντομάτας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζητάμε από τον χασάπη μας λεπτά λουκάνικα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε μικρές κουλούρες.

Βήμα 2

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Τυλίγουμε κάθε λουκάνικο με μία φέτα μπέικον, τα στριφογυρίζουμε και τα σταθεροποιούμε με ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια. Τοποθετούμε τα λουκάνικά μας σε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Βήμα 3

Με ένα πινέλο αλείφουμε όλα μας τα λουκάνικα με το μείγμα από ελαιόλαδο, μέλι και μουστάρδα. Τέλος, περνάμε λίγα φυλλαράκια φρέσκου φασκόμηλου ενδιάμεσα από τα λουκάνικα και το μπέικον.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 25΄. Σερβίρουμε με λίγη μουστάρδα ή μαρμελάδα ντομάτας.