kouneli safran anoigma
clock icon
1:15'

Κουνέλι με άγριες αγκινάρες, αρακά και σαφράν

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 1 κουνέλι 2 κιλά, σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. αλεύρι για το κουνέλι
  • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό άγριες αγκινάρες, καθαρισμένες, κομμένες στα 6
  • 2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 12 στήμονες σαφράν
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 200 γρ. αρακά φρέσκο
  • 80 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Σε αυτήν τη συνταγή βάζουμε κουνέλι με αρωματικό σαφράν στην κατσαρόλα μαζί με τρυφερές αγκινάρες και αρακά και έχουμε έτοιμο ένα υπέροχο λεμονάτο φαγητό.

Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι και το αλευρώνουμε. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο καλά και σοτάρουμε το κουνέλι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις αγκινάρες που έχουμε καθαρίσει και κόψει στα έξι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1′.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το σαφράν, τη δάφνη και τον ζωμό. Μαγειρεύουμε για 40-45′ σε μέτρια φωτιά.

Περίπου 10′  πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά προσθέτουμε τον αρακά, τον χυμό λεμονιού, τα μυρώνια και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι και το αλευρώνουμε. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο καλά και σοτάρουμε το κουνέλι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις αγκινάρες που έχουμε καθαρίσει και κόψει στα έξι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1′.

Βήμα 2

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το σαφράν, τη δάφνη και τον ζωμό. Μαγειρεύουμε για 40-45′ σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 3

Περίπου 10′  πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά προσθέτουμε τον αρακά, τον χυμό λεμονιού, τα μυρώνια και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio LM