clock icon
60'

Κουραμπιέδες από τον Στέλιο Παρλιάρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Υλικά

  • 300 γρ. βούτυρο Lurpak
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. ρούμι μαύρο
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα

Το μεγαλύτερο μυστικό για τέλειους κουραμπιέδες είναι το καλό βούτυρο. Το υπέροχο άρωμα και η μοναδική γεύση του βουτύρου Lurpak απογειώνουν το αγαπημένο μας γλυκό.

Sponsored Content

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο Lurpak με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.

Με ένα μυτερό μαχαίρι σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας και αδειάζουμε τους σπόρους μέσα στο μείγμα μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα).

Προσθέτουμε το ρούμι και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά έως ότου η ζύμη να πλάθεται. Πλάθουμε μπαλάκια 15 γρ. σε στρογγυλούς κουραμπιέδες στρογγυλούς.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά για αρκετές ώρες. Αφού κρυώσουν τους βουτάμε σε ζάχαρη άχνη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο Lurpak με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.

Βήμα 2

Με ένα μυτερό μαχαίρι σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας και αδειάζουμε τους σπόρους μέσα στο μείγμα μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα).

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ρούμι και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά έως ότου η ζύμη να πλάθεται. Πλάθουμε μπαλάκια 15 γρ. σε στρογγυλούς κουραμπιέδες στρογγυλούς.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά για αρκετές ώρες. Αφού κρυώσουν τους βουτάμε σε ζάχαρη άχνη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.