kreatosoupa-augolemono_anoigma
clock icon
1:30'

Κρεατόσουπα αυγολέμονο

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τη σούπα

  • 1 κιλό κότσι από μοσχάρι γάλακτος, σε κύβους
  • 1 πράσο, το άσπρο μέρος, σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κυβάκια
  • 2 καρότα, σε κυβάκια
  • 2 κλωνάρια σέλινο, σε κυβάκια
  • 2 κoυτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. ρύζι για σούπα
  • ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
  • Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • χυμό από 2 λεμόνια

Μια σούπα είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Εδώ σας προτείνουμε κρεατόσουπα αυγολέμονο: απλή, θρεπτική και ιδανική για τον καιρό που έχουμε!

Σούπα: Βάζουμε το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσει για περίπου 40', ξαφρίζοντας πολύ καλά με μια τρυπητή κουτάλα. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα λαχανικά και το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για άλλα 15΄.

Αφού μαλακώσουν και τα λαχανικά προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Όταν φουσκώσει το ρύζι, μετά από 10΄-15΄ αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Αυγολέμονο: Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ χειρός και μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια. Κατόπιν προσθέτουμε σταδιακά μία κουτάλα ζωμό από τη σούπα για να παστεριωθούν τα αυγά. Προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο άλλες δύο κουτάλες ζωμό από τη σούπα.

Κατόπιν, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στη σούπα ανακινώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια της να πάει παντού. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 1΄-2΄.

Σερβίρουμε αμέσως με λίγο πιπέρι ή χυμό λεμονιού επιπλέον αν θέλουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σούπα: Βάζουμε το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσει για περίπου 40', ξαφρίζοντας πολύ καλά με μια τρυπητή κουτάλα. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα λαχανικά και το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για άλλα 15΄.

Βήμα 2

Αφού μαλακώσουν και τα λαχανικά προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Όταν φουσκώσει το ρύζι, μετά από 10΄-15΄ αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Βήμα 3

Αυγολέμονο: Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ χειρός και μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια. Κατόπιν προσθέτουμε σταδιακά μία κουτάλα ζωμό από τη σούπα για να παστεριωθούν τα αυγά. Προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο άλλες δύο κουτάλες ζωμό από τη σούπα.

Βήμα 4

Κατόπιν, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στη σούπα ανακινώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια της να πάει παντού. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 1΄-2΄.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αμέσως με λίγο πιπέρι ή χυμό λεμονιού επιπλέον αν θέλουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM