Healthy,Breakfast,Crepes,With,Bacon,,Cheese,,Greens,,Tomatoes,On,A
clock icon
60'

Κρέπες με προσούτο και κασέρι

Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για τις κρέπες

  • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 400 ml γάλα πλήρες
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • Για τη γέμιση

  • 85 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. κασέρι σε χοντρές φέτες
  • 12 λεπτές φέτες προσούτο
  • Για το σερβίρισμα

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαϊντανό ή σχινόπρασο, ψιλοκομμένο

Το κλασικό γαλλικό έδεσμα με γέμιση πληθωρική γίνεται, εύκολα και γρήγορα, πεντανόστιμο με Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ.

Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε ένα τέταρτο φλιτζανιού από το χυλό. Με κυκλικές κινήσεις γυρίζουμε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα και να καλύψει τον πάτο.

Το αφήνουμε στη φωτιά να ψηθεί για 1 λεπτό και γυρίζουμε  την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε  τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε όλες τις κρέπες, βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγάνι. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο σκεύος που ετοιμάσαμε τις κρέπες, βάζουμε λίγο βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνουμε μία έτοιμη κρέπα. Από πάνω τοποθετούμε μια φέτα προσούτο και μία φέτα κασέρι.

Αφήνουμε στη φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ή σχινόπρασο  και με μια σπάτουλα, τυλίγουμε την κρέπα. Σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό ή σχινόπρασο ακόμα.

Tip: Aν περισσέψουν έτοιμες Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ, μπορούμε να τις κρατήσουμε στην κατάψυξη, βάζοντας ανάμεσα στην καθεμία ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετώντας τες στη συνέχεια σε ένα τάπερ ή σακουλάκι τροφίμων. Εναλλακτικά, μπορούμε να τις κόψουμε σε μικρά κομμάτια ή λωρίδες και να τις χρησιμοποιήσουμε αντί για κρουτόν σε σαλάτες και dip.

 

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε ένα τέταρτο φλιτζανιού από το χυλό. Με κυκλικές κινήσεις γυρίζουμε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα και να καλύψει τον πάτο.

Βήμα 3

Το αφήνουμε στη φωτιά να ψηθεί για 1 λεπτό και γυρίζουμε  την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε  τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε όλες τις κρέπες, βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγάνι. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4

Στο ίδιο σκεύος που ετοιμάσαμε τις κρέπες, βάζουμε λίγο βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνουμε μία έτοιμη κρέπα. Από πάνω τοποθετούμε μια φέτα προσούτο και μία φέτα κασέρι.

Βήμα 5

Αφήνουμε στη φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ή σχινόπρασο  και με μια σπάτουλα, τυλίγουμε την κρέπα. Σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό ή σχινόπρασο ακόμα.

Tip: Aν περισσέψουν έτοιμες Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ, μπορούμε να τις κρατήσουμε στην κατάψυξη, βάζοντας ανάμεσα στην καθεμία ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετώντας τες στη συνέχεια σε ένα τάπερ ή σακουλάκι τροφίμων. Εναλλακτικά, μπορούμε να τις κόψουμε σε μικρά κομμάτια ή λωρίδες και να τις χρησιμοποιήσουμε αντί για κρουτόν σε σαλάτες και dip.