clock icon
3:0'

Κυδώνια στον φούρνο με κρέμα γιαουρτιού, από τον Στέλιο Παρλιάρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Υλικά

  • Για 4-6 μερίδες
  • 1 κιλό νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4-6 κυδώνια
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 2-3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 φυλλαράκι δάφνης
  • 2 γαρύφαλλα  
  • Για την κρέμα γιαουρτιού:
  • 400 γρ. γιαούρτι 10% λιπαρά
  • 50 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Το αγαπημένο μας φθινοπωρινό φρούτο στην πιο γλυκιά και απολαυστική εκδοχή του.

Κυδώνια: Πλένουμε καλά τα κυδώνια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε στα τέσσερα.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας απαλά.

Ρίχνουμε τα κυδώνια μέσα στο σιρόπι, προσθέτουμε τα μυρωδικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Βάζουμε τη σκεπασμένη κατσαρόλα μέσα στο φούρνο και ψήνουμε στους 160-170°C για 2,5 ώρες. Ανά μία ώρα αναποδογυρίζουμε τα κυδώνια.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τον φούρνο, μεταφέρουμε τα κυδώνια σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Κρέμα γιαουρτιού: Ανακατεύουμε το μέλι με το γιαούρτι και ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε πλάι στα κυδώνια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κυδώνια: Πλένουμε καλά τα κυδώνια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε στα τέσσερα.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας απαλά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα κυδώνια μέσα στο σιρόπι, προσθέτουμε τα μυρωδικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Βήμα 4

Βάζουμε τη σκεπασμένη κατσαρόλα μέσα στο φούρνο και ψήνουμε στους 160-170°C για 2,5 ώρες. Ανά μία ώρα αναποδογυρίζουμε τα κυδώνια.

Βήμα 5

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τον φούρνο, μεταφέρουμε τα κυδώνια σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Βήμα 6

Κρέμα γιαουρτιού: Ανακατεύουμε το μέλι με το γιαούρτι και ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε πλάι στα κυδώνια.