laxano synodeytiko OMOSPONDIA mikri
clock icon
50'

Λάχανο κοκκινιστό με καυτερή πιπεριά

Υλικά

Το λάχανο της εποχής σιγομαγειρεύεται με προϊόντα τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, αρωματίζεται με κανέλα και γαρίφαλα και συνοδεύει αρμονικά τα ψητά κρέατα στο γιορτινό τραπέζι.

Κόβουμε το λάχανο όπως για σαλάτα, τρίβουμε τα καρότα και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα τα σοτάρουμε όλα, μαζί με τα μπαχαρικά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με το μισό ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μέχρι να μειωθεί πολύ ο όγκος του λάχανου.
Ρίχνουμε τον Τοματοπολτός ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ανακατεύουμε 2-3 φορές και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Tomatina και καυτό νερό τόσο που μόλις θα καλύπτει τα υλικά.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το λάχανο όπως για σαλάτα, τρίβουμε τα καρότα και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα τα σοτάρουμε όλα, μαζί με τα μπαχαρικά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με το μισό ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μέχρι να μειωθεί πολύ ο όγκος του λάχανου.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τον Τοματοπολτός ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ανακατεύουμε 2-3 φορές και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Tomatina και καυτό νερό τόσο που μόλις θα καλύπτει τα υλικά.

Βήμα 3

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.