Lachano_psito
clock icon
45'

Λάχανο ψητό με βινεγκρέτ από αχλάδι και καπνιστό τόφου

Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για τα λάχανο]

  • 1 μέτριο λάχανο
  • λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 5 ραπανάκια, σε φέτες
  • 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. τυρί τόφου καπνιστό
  • αλάτι
  • Για τη βινεγκρέτ αχλαδιού

  • 150 γρ. αχλάδι, σε κύβους
  • 40 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο

Ανεβάζουμε τον πήχη ενός αγαπημένου χορτοφαγικού πιάτου με λάχανο ψήνοντάς το στη φριτέζα αέρος. Και πεντανόστιμο θα γίνει και σε πολύ λίγο χρόνο.

Βινεγκρέτ: Βάζουμε το αχλάδι, το σιρόπι αγαύης και το ξίδι σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 15΄ από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε το μείγμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε προσθέτοντας το ελαιόλαδο.

Λάχανο: Βγάζουμε προσεκτικά τα φύλλα από τα λάχανα και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό. Περιχύνουμε τα φύλλα λάχανου με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε. Ψήνουμε τα φύλλα λάχανου σε ένα σχαροτήγανο για λίγα λεπτά μέχρι να καψαλιστούν. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον δυόσμο και τα ραπανάκια. Ανακατεύουμε με ένα μέρος από τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε σε μια πιατέλα, προσθέτοντας από πάνω το τόφου και αν θέλουμε και το υπόλοιπο dressing.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Βινεγκρέτ: Βάζουμε το αχλάδι, το σιρόπι αγαύης και το ξίδι σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 15΄ από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε το μείγμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε προσθέτοντας το ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Λάχανο: Βγάζουμε προσεκτικά τα φύλλα από τα λάχανα και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό. Περιχύνουμε τα φύλλα λάχανου με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε. Ψήνουμε τα φύλλα λάχανου σε ένα σχαροτήγανο για λίγα λεπτά μέχρι να καψαλιστούν. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον δυόσμο και τα ραπανάκια. Ανακατεύουμε με ένα μέρος από τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε σε μια πιατέλα, προσθέτοντας από πάνω το τόφου και αν θέλουμε και το υπόλοιπο dressing.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM