Η επιτομή της ψαροφαγίας με ωραία ψημένα λαβράκια περιχυμένα με λαδολέμονο κάππαρης. Πιάτο που αξίζει πολλά Χρυσά Αστέρια Ανώτερης Γεύσης!
Υλικά
- 2 λαβράκια "ΑB Επιλογή"
- ½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας "η ΑΒ κοντά στην Ελληνική γη"
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας "η ΑΒ κοντά στην Ελληνική γη"
- 2 κολοκυθάκια ΑΒ BIO σε ροδέλες
- ½ πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
- ½ πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια
- 2 καρότα ΑΒ BIO σε ροδέλες
- 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
- ½ φλιτζανάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
Tips
- Το Λαβράκι «ΑΒ Επιλογή» διακρίθηκε διεθνώς, αφού απέσπασε πρόσφατα 2 Χρυσά Αστέρια Ανώτερης Γεύσης, από το International Taste Institute, έναν κορυφαίο και ανεξάρτητο θεσμό στις Βρυξέλλες. Προέρχεται από το Αλιβερί και τη Ναύπακτο. Παράγεται στις πρώτες πιστοποιημένες φάρμες με ASC σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την ΑΒ Βασιλόπουλος, το WWF Ελλάς και τη ΝΗΡΕΥΣ, οδήγησε την Ελλάδα σε αυτή την Ευρωπαϊκή πρωτιά για αγαπημένα ψάρια, όπως η τσιπούρα και το λαβράκι, βάσει του νέου προτύπου Aquaculture Stewardship Council (ASC), του διεθνούς, ανεξάρτητου οργανισμού που προωθεί ορθές πρακτικές, οι οποίες ελαχιστοποιούν το περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας.