Lasagna,With,Tomato,And,Bechamel,Sauce,On,Complex,Background
clock icon
2:0'

Λαζάνια με Μπεσαμέλ

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. πελτές τομάτας
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός λαχανικών
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 18 λαζάνια
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο τυρί

Τα λαζάνια φούρνου είναι ένα comfort φαγητό, ιδανικό για τα γιορτινά τραπέζια αφού ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Με την προσθήκη της Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ το αποτέλεσμα απογειώνεται γευστικά.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον πελτέ τομάτας και καλύπτουμε με τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθεί για περίπου 50 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ όπως αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας, με 600 ml γάλα.

Σε ένα ταψί 30x30, στρώνουμε τα 6 λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε τον μισό κιμά. Καλύπτουμε με άλλα 6 λαζάνια και τον υπόλοιπο κιμά. Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα λαζάνια και απλώνουμε τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 170°C.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον πελτέ τομάτας και καλύπτουμε με τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθεί για περίπου 50 λεπτά.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ όπως αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας, με 600 ml γάλα.

Βήμα 3

Σε ένα ταψί 30x30, στρώνουμε τα 6 λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε τον μισό κιμά. Καλύπτουμε με άλλα 6 λαζάνια και τον υπόλοιπο κιμά. Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα λαζάνια και απλώνουμε τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 170°C.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.