Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει λαχταριστά λαζάνια με ζαμπόν, σπανάκι και μοτσαρέλα. Εύκολο και νόστιμο πιάτο που απολαμβάνουν όλοι στο καθημερινό τραπέζι.
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και το περιχύνουμε με βραστό νερό. Αφήνουμε να στραγγίσει και να κρυώσει καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε ήπια φωτιά για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Κρατάμε 4 κουταλιές της σούπας
κρέμα γάλακτος και μια χούφτα μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τα πράσα. Πιέζουμε το σπανάκι για να βγάλει το περιττό νερό, ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε στο μείγμα του πράσου. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε. Χωρίζουμε το ζαμπόν και την υπόλοιπη μοτσαρέλα σε 3 μέρη.
Για τη συναρμολόγηση: βάζουμε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας σε ένα ταψί 20x30 εκ. Αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα λαζάνια, 1/3 της υπόλοιπης σάλτσας, 1/3 ζαμπόν και 1/3 μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε με μια άλλη στρώση ζυμαρικών, το 1/3 της σάλτσας, το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα. Προσθέτουμε άλλη μια στρώση ζυμαρικών, σάλτσας, ζαμπόν και μοτσαρέλας και τελειώνουμε με μια στρώση ζυμαρικών. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα από πάνω. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν τα λαζάνια μας
Φωτογραφίες: Mike English
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και το περιχύνουμε με βραστό νερό. Αφήνουμε να στραγγίσει και να κρυώσει καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε ήπια φωτιά για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Κρατάμε 4 κουταλιές της σούπας
κρέμα γάλακτος και μια χούφτα μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τα πράσα. Πιέζουμε το σπανάκι για να βγάλει το περιττό νερό, ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε στο μείγμα του πράσου. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε. Χωρίζουμε το ζαμπόν και την υπόλοιπη μοτσαρέλα σε 3 μέρη.
Βήμα 3
Για τη συναρμολόγηση: βάζουμε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας σε ένα ταψί 20x30 εκ. Αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα λαζάνια, 1/3 της υπόλοιπης σάλτσας, 1/3 ζαμπόν και 1/3 μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε με μια άλλη στρώση ζυμαρικών, το 1/3 της σάλτσας, το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα. Προσθέτουμε άλλη μια στρώση ζυμαρικών, σάλτσας, ζαμπόν και μοτσαρέλας και τελειώνουμε με μια στρώση ζυμαρικών. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα από πάνω. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν τα λαζάνια μας
Βήμα 4
Φωτογραφίες: Mike English