OliveMagazine

Lemon pie

Lemon pie

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 2 φάκελοι Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 125γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση

  • 2 φάκελοι Άνθος Αραβοσίτου με γεύση λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ
  • ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι
  • 1320ml γάλα
  • Για την επικάλυψη

  • 1 φάκελος Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα
  • φέτες + ξύσμα λεμονιού ή λάιμ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτοντας στο τέλος το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Αφήνετε να κρυώσει.

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα σαν βρεγμένη άμμο.

Με το μίγμα στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά μιας ταρτιέρας με αποσπώμενο πάτο και βάζετε στην κατάψυξη για 5 λεπτά. Στη συνέχεια αδειάζετε μέσα την έτοιμη κρέμα λεμόνι.

Όταν η κρέμα λεμόνι κρυώσει τελείως, ετοιμάζετε και το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμείτε περιμετρικά την τάρτα.

Ξεφορμάρετε σε πιατέλα, γαρνίρετε με λεπτές φέτες από λεμόνι ή λάιμ και αν θέλετε με λίγο ξύσμα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr