mayromatika_mydia_anoigma
clock icon
30'

Λεμονάτα μαυρομάτικα φασόλια, με μύδια, μυρωδικά και σκόρδο

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 200 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 40 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 4 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 50 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 3/4 κουτ. γλυκού αλεύρι
  • 100 γρ. νερό
  • 500 γρ. μύδια
  • 2 λεμόνια, τον χυμό
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας μάραθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Αντί για κρασί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ούζο, ταιριάζει πολύ σε αυτή τη συνταγή.

Αν σας αρέσουν τα μαυρομάτικα φασόλια, αλλά και τα μύδια, τότε αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας. Σε μόλις 30΄ θα γευτείτε ένα υπέροχο ξεχωριστό καλοκαιρινό φαγητό!

Βράζουμε τα φασόλια για 20΄ ή μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.

Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τις πιπεριές και τα σκόρδα για 1΄, προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι στο νερό, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μύδια και κλείνουμε το καπάκι.

Μαγειρεύουμε για 2΄, προσθέτουμε τον χυμό από 1-2 λεμόνια, τον άνηθο και τον μάραθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον λεμόνι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα φασόλια για 20΄ ή μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τις πιπεριές και τα σκόρδα για 1΄, προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι στο νερό, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μύδια και κλείνουμε το καπάκι.

Βήμα 4

Μαγειρεύουμε για 2΄, προσθέτουμε τον χυμό από 1-2 λεμόνια, τον άνηθο και τον μάραθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον λεμόνι.