linguinι_alla_ellinika
clock icon
60'

Λιγκουίνι α λα ελληνικά με καπνιστή πάπρικα, ανθότυρο και λαχανίδες

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γρ. λαχανίδες (ή σέσκουλα), ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι, πιπέρι καγιέν

Με λίγα και απλά υλικά όπως το ανθότυρο, οι λαχανίδες και οι ελιές, ο Γιώργος Δημητρακόπουλος φτιάχνει ένα νοστιμότατο πιάτο ζυμαρικών.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα λιγκουίνι και τα βράζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο ελάχιστα μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε τις λαχανίδες και σοτάρουμε για 5΄ ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Χρησιμοποιώντας μια τσιμπίδα για ζυμαρικά βγάζουμε τα λινγκουίνι από το νερό και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι. Στη συνέχεια, αν χρειαστεί, προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό που έβρασαν και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τις ελιές, αλάτι, πιπέρι καγιέν, τον χυμό των λεμονιών, το ανθότυρο, την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Ant Duncan

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα λιγκουίνι και τα βράζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο ελάχιστα μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε τις λαχανίδες και σοτάρουμε για 5΄ ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Βήμα 3

Χρησιμοποιώντας μια τσιμπίδα για ζυμαρικά βγάζουμε τα λινγκουίνι από το νερό και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι. Στη συνέχεια, αν χρειαστεί, προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό που έβρασαν και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις ελιές, αλάτι, πιπέρι καγιέν, τον χυμό των λεμονιών, το ανθότυρο, την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Ant Duncan