OliveMagazine

Lomo saltado

Lomo saltado

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες, σε λωρίδες
  • 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο + επιπλέον όσο χρειαστεί για το τηγάνι
  • 800γρ. μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα δύο και σε λεπτές λωρίδες
  • 4 ντομάτες, σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε λωρίδες
  • 10 φλιτζάνια ρύζι βρασμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι τη μία κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο. Μαγειρεύετε τις πατάτες 5-8 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις κρατάτε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά λίγο ακόμα ηλιέλαιο. Μαγειρεύετε το κρέας σε δόσεις σε δόσεις χρησιμοποιώντας μία κουτ. γλυκού ηλιέλαιο σε κάθε δόση. Κρατάτε το κρέας στην άκρη.

Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι λίγο ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν ρίχνετε το κρέας, τις ντομάτες, την σάλτσα σόγιας, το ξίδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί το κρέας.

Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα βάζοντας δίπλα στο κρέας τις πατάτες και το ρύζι. Γαρνίρετε αν θέλετε με τα πράσινα κρεμμυδάκια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr