OliveMagazine

Ταλιατέλες με φέτα και αυγό

Ταλιατέλες με φέτα και αυγό

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 250 γρ. μαλακή φέτα
  • 180 ml γάλα φρέσκο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/4 κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • 4 αυγά, βρασμένα μελάτα
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένο παξιμάδι, προαιρετικά
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το γάλα και τη φέτα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το λευκό πιπέρι, το ελαιόλαδο και αλάτι, προαιρετικά, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10΄΄. Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες.

Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα φέτας. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε τις ταλιατέλες βάζοντας από ένα ολόκληρο αυγό σε κάθε πιάτο, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο παξιμάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη

Tips

Μπορούμε να προσθέσουμε απάκι ή σύγκλινο, κομμένο σε κυβάκια και ελαφρώς σοταρισμένο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο