Makaronada feta-avgo small
clock icon
30'

Ταλιατέλες με φέτα και αυγό

Υλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 250 γρ. μαλακή φέτα
  • 180 ml γάλα φρέσκο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/4 κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • 4 αυγά, βρασμένα μελάτα
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένο παξιμάδι, προαιρετικά

Tips

  • Μπορούμε να προσθέσουμε απάκι ή σύγκλινο, κομμένο σε κυβάκια και ελαφρώς σοταρισμένο.

Μια λαχταριστή μακαρονάδα με πολύ οικεία, λιτά και γεμάτα γεύση υλικά, όπως η φέτα, το ελαιόλαδο και το αυγό. Μια από τις καλύτερες λευκές μακαρονάδες που φάγαμε ποτέ.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το γάλα και τη φέτα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το λευκό πιπέρι, το ελαιόλαδο και αλάτι, προαιρετικά, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10΄΄. Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες.
Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα φέτας. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε τις ταλιατέλες βάζοντας από ένα ολόκληρο αυγό σε κάθε πιάτο, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο παξιμάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το γάλα και τη φέτα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το λευκό πιπέρι, το ελαιόλαδο και αλάτι, προαιρετικά, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10΄΄. Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες.

Βήμα 2

Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα φέτας. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 3

Σερβίρουμε τις ταλιατέλες βάζοντας από ένα ολόκληρο αυγό σε κάθε πιάτο, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο παξιμάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 4

Φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη