Delicious,Fresh,Homemade,Banana,Muffins,In,A,Baking,Tray
clock icon
1:35'

Μηλοπιτάκια

Υλικά

    Μερίδες: 18

  • 1 Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 μήλα
  • 360 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 15 γρ. (3 κουτ. σούπας) ρούμι
  • 5 γρ. (2 κουτ. γλυκού) κανέλα
  • λίγη βανίλια

Μια συνταγή για λαχταριστά μηλοπιτάκια χρησιμοποιώντας Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ για πεντανόστιμη και αφράτη ζύμη.

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομματάκια τα σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το ρούμι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά και να μαλακώσουν τα μήλα. Τα λιώνουμε στο blender και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, τα αυγά και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ, τον πουρέ μήλο, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένα και αλευρωμένα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 °C αέρα για 45′.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομματάκια τα σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το ρούμι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά και να μαλακώσουν τα μήλα. Τα λιώνουμε στο blender και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, τα αυγά και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ, τον πουρέ μήλο, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Μοιράζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένα και αλευρωμένα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 °C αέρα για 45′.