moshari me patates-anoigma
clock icon
2:10'

Μοσχαράκι ραγού με πατάτες

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ελιά κομμένη σε κύβους
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρούς κύβους
  • 1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπολτό
  • 300 γρ. ντομάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες κονκασέ
  • 2 πρέζες ανθό αλατιού
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά

Το κοκκινιστό μοσχαράκι ταιριάζει τέλεια με τις πατάτες, ειδικά αν ακολουθήσετε αυτήν τη γευστική συνταγή για ραγού. Ιδανική και για καθημερινό τραπέζι αλλά και για κυριακάτικη οικογενειακή μάζωξη!

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ε.π. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το κρέας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Μόλις μαλακώσουν και μελώσουν, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τις ντομάτες κονκασέ. Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κρέας σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 15’.

Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου 30΄-35΄. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15΄ και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: M. Γεωργιάδης - Φωτογραφία: STUDIO M

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ε.π. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το κρέας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Μόλις μαλακώσουν και μελώσουν, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τις ντομάτες κονκασέ. Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κρέας σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 15’.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου 30΄-35΄. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15΄ και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: M. Γεωργιάδης - Φωτογραφία: STUDIO M