mosxarisia magoula anoigma

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

clock icon
2:30'

Μοσχαρίσια μάγουλα με κάστανα και καπνιστό μπέικον για το γιορτινό τραπέζι

Υλικά

  • 1.200 γρ. μοσχαρίσια μάγουλα
  • λίγο αλεύρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 καρότα, κομμένα
  • 250 γρ. ξηρό κόκκινο κρασί
  • 150 γρ. μαυροδάφνη
  • 300 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 200 γρ. μπέικον καπνιστό
  • 350 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 200 γρ. κάστανα προβρασμένα
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανο
  • Λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Τα μοσχαρίσια μάγουλα ταιριάζουν υπέροχα με τα κάστανα αλλά και το καπνιστό μπέικον, δίνοντας έτσι στο γιορτινό σας τραπέζι μια ξεχωριστή νοστιμια!

Σε ένα ταψάκι αλατοπιπερώνουμε τα μάγουλα, πασπαλίζουμε με αλεύρι και σε ένα τηγανάκι τα σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε κρεμμύδι, καρότο, σκόρδο και σέλερι και μόλις μαλακώσουν, σβήνουμε με τα κρασιά. Αφήνουμε να εξατμιστούν και προσθέτουμε τα μάγουλα και τον ζωμό κοτόπουλο.
Βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο σκεπασμένη (Προσοχή: Να μην έχει πλαστικά χερούλια) και σιγοψήνουμε για περίπου 2 ώρες. Σε ένα τηγανάκι σoτάρουμε το μπέικον και μόλις καραμελώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα και σoτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα κάστανα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, το μπέικον και τα κάστανα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studio M.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα ταψάκι αλατοπιπερώνουμε τα μάγουλα, πασπαλίζουμε με αλεύρι και σε ένα τηγανάκι τα σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε κρεμμύδι, καρότο, σκόρδο και σέλερι και μόλις μαλακώσουν, σβήνουμε με τα κρασιά. Αφήνουμε να εξατμιστούν και προσθέτουμε τα μάγουλα και τον ζωμό κοτόπουλο.

Βήμα 2

Βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο σκεπασμένη (Προσοχή: Να μην έχει πλαστικά χερούλια) και σιγοψήνουμε για περίπου 2 ώρες. Σε ένα τηγανάκι σoτάρουμε το μπέικον και μόλις καραμελώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα και σoτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα κάστανα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, το μπέικον και τα κάστανα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά ακόμα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studio M.