XENAKIS_magoula_anoigma
clock icon
2:0'

Μοσχαρίσια μάγουλα με φασολάκια και ντομάτα

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 1 κιλό μοσχαρίσια μάγουλα, καθαρισμένα
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • 4-5 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κύμινο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1.200 γρ. φρέσκια ντομάτα, τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Δοκιμάστε αυτό το τρυφερό κομμάτι μοσχαριού μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με κοκκινιστά φασολάκια και θα έχετε κρέας και λαδερό μαζί στο ίδιο πιάτο!

Κόβουμε τα μάγουλα σε κομμάτια των 100 γρ. και τα αλατίζουμε. Τα πουδράρουμε με αλεύρι τινάζοντας να φύγει η περίσσεια. Σε ένα καυτό τηγάνι με λίγο από το ελαιόλαδο θωρακίζουμε τα μάγουλα. Βγάζουμε σε πιάτο.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και το κύμινο στο υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα μάγουλα και την ντομάτα και κλείνουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.

Κατόπιν, προσθέτουμε τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για ακόμα 30΄. Στο μεσοδιάστημα τσεκάρουμε αν χρειάζεται λίγο νερό. Μόλις μαλακώσουν τα φασολάκια και μελώσει το κρέας, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και αλάτι αν χρειάζεται και τα σερβίρουμε χλιαρά.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα μάγουλα σε κομμάτια των 100 γρ. και τα αλατίζουμε. Τα πουδράρουμε με αλεύρι τινάζοντας να φύγει η περίσσεια. Σε ένα καυτό τηγάνι με λίγο από το ελαιόλαδο θωρακίζουμε τα μάγουλα. Βγάζουμε σε πιάτο.

Βήμα 2

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και το κύμινο στο υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα μάγουλα και την ντομάτα και κλείνουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.

Βήμα 3

Κατόπιν, προσθέτουμε τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για ακόμα 30΄. Στο μεσοδιάστημα τσεκάρουμε αν χρειάζεται λίγο νερό. Μόλις μαλακώσουν τα φασολάκια και μελώσει το κρέας, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και αλάτι αν χρειάζεται και τα σερβίρουμε χλιαρά.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM