OliveMagazine

Μπακαλιάρος με λαχανικά στη γάστρα

Μπακαλιάρος με λαχανικά στη γάστρα

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:20'
Χρόνος αναμονής:24 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό, σε μεγάλα κομμάτια
  • 25 πάτατες baby, κομμένες στη μέση
  • 2 μεγάλα καρότα, σε κομμάτια 3εκ.
  • 4 μπαστούνια σέλερι, σε κομμάτια 3εκ.
  • 3 φλιτζάνια ντοματίνια ολόκληρα
  • 30 κρεμμυδάκια πέρλες ολόκληρα
  • ¾ φλιτζανιού ελιές μαύρες ολόκληρες, χωρίς κουκούτσι
  • 1½ φλιτζάνα ντομάτα κονκασέ
  • 2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 4 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο
  • 6-7 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο για 24 ώρες. Συγκεκριμένα βάζετε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ με νερό, το οποίο αλλάζετε ανά 6 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά.

Σε μία γάστρα βάζετε τη μισή ποσότητα από τα λαχανικά, από πάνω βάζετε τον μπακαλιάρο και τέλος τα υπόλοιπα λαχανικά, έτσι ώστε να τον σκεπάσουν. Mαγειρεύετε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr