OliveMagazine

Muffins λεμονιού

Muffins λεμονιού

Μερίδες:για 25 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 130γρ. βούτυρο
  • 430γρ. ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 190γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 360γρ.αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
  • 10γρ.μπέικιν πάουντερ
  • 36γρ. κονιάκ
  • Για την κρέμα τυριού

  • 300γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40γρ. βούτυρο αγελάδος 82%
  • 150γρ. τυρί κρέμα
  • ξύσμα λεμονιού για διακόσμηση
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα muffins: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζετε την ανάδευση μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε με τη σειρά το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας με μία μαρίζ.

Μοιράζετε το μίγμα σε αντικολλητικές φόρμες για muffins και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αφήνετε τα muffins να κρυώσουν πριν τα γαρνίρετε.

Για την επικάλυψη: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε με το σύρμα να αφρατέψει ελαφρώς το μίγμα.

Μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ της αρεσκείας σας και γαρνίρετε την κορυφή των muffins. Πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμόνι και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr