Freshly,Baked,Muffins,With,Spinach,,Sweet,Potatoes,And,Feta,Cheese
clock icon
50'

Muffins με σπανάκι και πατάτα

Υλικά

  • 500 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο και στυμμένο καλά
  • 450 γρ. Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φλιτζάνι έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κυβάκια και σωταρισμένη ελαφρά
  • 1 κεσεδάκι φυτικό γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι φυτικό γάλα ή νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Αλμυρά muffins, σαν νηστίσιμα σπανακοπιτάκια, που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα με Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν και να έχουμε ένα αφράτο ζυμάρι. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί με ειδικές υποδοχές για muffins. Μοιράζουμε μέσα τη ζύμη και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν και να έχουμε ένα αφράτο ζυμάρι. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί με ειδικές υποδοχές για muffins. Μοιράζουμε μέσα τη ζύμη και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.