Charlie Richards Photography Ltd – Olive Magazine

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

clock icon
1:15'

Noodles με τηγανητό μοσχαράκι και τζίντζερ

Υλικά

  • 300 γρ. noodles αυγού
  • 300 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα (χωρίς κόκαλο)
  • 100 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 30 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
  • 4 κουτ. σούπας, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό 
  • Για τη σάλτσα σόγιας:

  • 25 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο 
  • 4 σκελίδες σκόρδο 
  • 5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι 
  • 160 ml σόγια σος
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού 
  • χυμό από 1 λάιμ

Φτιάχνουμε το μοσχαράκι μας εναλλακτικά, χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα μας noodles. Tηγανίζουμε το κρέας  και προσθέτουμε τζίντζερ για να κάνει τη διαφορά στη γεύση.

Σάλτσα σόγιας: Σε ένα γουδί ρίχνουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε. Σε ένα βάζο με καπάκι ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το μέλι, τη σόγια, το ξίδι και το λάιμ. Προσθέτουμε το μείγμα με το τζίντζερ και κλείνουμε με το καπάκι. Κουνάμε δυνατά το βάζο για να ενωθούν τα υλικά. Με τη μισή ποσότητα θα μαρινάρουμε το κρέας και την υπόλοιπη θα τη χρησιμοποιήσουμε στο τελείωμα του πιάτου.
Μαρινάρισμα: Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και ρίχνουμε πάνω του τη μισή από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Επίσης, στο ψυγείο κρατάμε την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας.
Ζυμαρικά: Ετοιμάζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
Συνοδευτικά: Κόβουμε τα λαχανικά και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ να κάψει καλά και ψήνουμε το κρέας, μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκούρο χρώμα (για περίπου 4΄-5΄ από κάθε πλευρά).Ο χρόνος σοταρίσματος του κρέατος εξαρτάται από το πόσο ψημένο το θέλουμε.
Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και σε μέτρια φωτιά τα σοτάρουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά. Κόβουμε το κρέας σε λωρίδες. Σερβίρισμα: Μοιράζουμε τα noodles σε βαθιά μπολάκια, προσθέτουμε τα λαχανικά με το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας. Γαρνίρουμε το πιάτο με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού και μαύρο σουσάμι αν μας αρέσει και το χρησιμοποιήσουμε

Διαδικασία

Βήμα 1

Σάλτσα σόγιας: Σε ένα γουδί ρίχνουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε. Σε ένα βάζο με καπάκι ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το μέλι, τη σόγια, το ξίδι και το λάιμ. Προσθέτουμε το μείγμα με το τζίντζερ και κλείνουμε με το καπάκι. Κουνάμε δυνατά το βάζο για να ενωθούν τα υλικά. Με τη μισή ποσότητα θα μαρινάρουμε το κρέας και την υπόλοιπη θα τη χρησιμοποιήσουμε στο τελείωμα του πιάτου.

Βήμα 2

Μαρινάρισμα: Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και ρίχνουμε πάνω του τη μισή από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Επίσης, στο ψυγείο κρατάμε την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας.

Βήμα 3

Ζυμαρικά: Ετοιμάζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.

Βήμα 4

Συνοδευτικά: Κόβουμε τα λαχανικά και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ να κάψει καλά και ψήνουμε το κρέας, μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκούρο χρώμα (για περίπου 4΄-5΄ από κάθε πλευρά).Ο χρόνος σοταρίσματος του κρέατος εξαρτάται από το πόσο ψημένο το θέλουμε.

Βήμα 5

Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και σε μέτρια φωτιά τα σοτάρουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά. Κόβουμε το κρέας σε λωρίδες. Σερβίρισμα: Μοιράζουμε τα noodles σε βαθιά μπολάκια, προσθέτουμε τα λαχανικά με το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας. Γαρνίρουμε το πιάτο με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού και μαύρο σουσάμι αν μας αρέσει και το χρησιμοποιήσουμε