Spanish,Potato,Omelet,Called,Tortilla,De,Patatas,On,A,Rustic
clock icon
20'

Ομελέτα με πατάτες α λα ισπανικά

Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για τα λαχανικά

  • 800 γρ. πατάτες, σε κυβάκια
  • 120 γρ. κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • 8-10 αυγά
  • αλάτι

Φτιάχνουμε μια πληθωρική ομελέτα με πατάτες με τον τρόπο που το συνηθίζουν στην Ισπανία και έχουμε εύκολα και γρήγορα ένα ελαφρύ, νόστιμο γεύμα.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια. Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε πρώτα το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να βράζουν.

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, τα αλατίζουμε και τα χτυπάμε ελαφρώς. Όταν οι πατάτες έχουν σχηματίσει μια ωραία κρούστα, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Στο τηγάνι που τις είχαμε, αφήνουμε λίγο λάδι και αφού ανακατέψουμε λίγο τα αυγά με τις πατάτες, επιστρέφουμε το μείγμα στο τηγάνι

Ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και ψήνουμε από τη μια μεριά μέχρι να κάνει μια κρούστα. Έπειτα, με τη βοήθεια ενός πιάτου, τη γυρίζουμε και την αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά.

Προσέχουμε να μην την ψήσουμε πάρα πολύ για να μη χάσει τη σπογγώδη υφή της στο εσωτερικό. Η ισπανική εκδοχή θέλει να μένει λίγο υγρή στο εσωτερικό και ξεροψημένη εξωτερικά.

Απόδοση στα ελληνικά: Δώρα Δημήτρουλα - Styling: Τζαννής Σιφναίος, Κατερίνα Λυκουρέση, Elena Jeffrey - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια. Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε πρώτα το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να βράζουν.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, τα αλατίζουμε και τα χτυπάμε ελαφρώς. Όταν οι πατάτες έχουν σχηματίσει μια ωραία κρούστα, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Στο τηγάνι που τις είχαμε, αφήνουμε λίγο λάδι και αφού ανακατέψουμε λίγο τα αυγά με τις πατάτες, επιστρέφουμε το μείγμα στο τηγάνι

Βήμα 3

Ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και ψήνουμε από τη μια μεριά μέχρι να κάνει μια κρούστα. Έπειτα, με τη βοήθεια ενός πιάτου, τη γυρίζουμε και την αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά.

Βήμα 4

Προσέχουμε να μην την ψήσουμε πάρα πολύ για να μη χάσει τη σπογγώδη υφή της στο εσωτερικό. Η ισπανική εκδοχή θέλει να μένει λίγο υγρή στο εσωτερικό και ξεροψημένη εξωτερικά.

Βήμα 5

Απόδοση στα ελληνικά: Δώρα Δημήτρουλα - Styling: Τζαννής Σιφναίος, Κατερίνα Λυκουρέση, Elena Jeffrey - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος - Φωτογραφία: Studio LM