omeleta_roka
clock icon
60'

Ομελέτα με ρόκα, βασιλικό και κολοκυθόσπορο

Υλικά

  • Μερίδες; 2
  • 6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • λίγη φρέσκια ρόκα
  • λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 2 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Tips

  • Μπορούμε να χτυπήσουμε τα αυγά μαζί με 5 φύλλα ρόκας και 3 φύλλα βασιλικού σε ένα μπλέντερ. Ψήνοντας αυτό το μείγμα η ομελέτα θα γίνει νόστιμη, με υπέροχο χρώμα.

Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε την πιο αφράτη ομελέτα με λαχανικά, που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και είναι νόστιμη, θρεπτική και χορταστική.

Σε ένα μπολάκι σπάμε 3 αυγά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε 10 ml ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε κατευθείαν το μείγμα αυγού και μόλις σφίξει λίγο από κάτω, με το κουτάλι ανοίγουμε δυο τρεις τρύπες, ώστε να πέσει το άψητο μείγμα από την επιφάνεια και να ψηθεί και αυτό, χωρίς να χρειαστεί να γυρίσουμε την ομελέτα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και γυρίζουμε την ομελέτα με μια σπάτουλα μέσα στο τηγάνι σαν ρολό, τη μεταφέρουμε στο πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη ομελέτα.

Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας στο πλάι με τα ντοματίνια, τη ρόκα και τον βασιλικό που έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με κολοκυθόσπορους.

Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολάκι σπάμε 3 αυγά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 2

Βάζουμε 10 ml ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε κατευθείαν το μείγμα αυγού και μόλις σφίξει λίγο από κάτω, με το κουτάλι ανοίγουμε δυο τρεις τρύπες, ώστε να πέσει το άψητο μείγμα από την επιφάνεια και να ψηθεί και αυτό, χωρίς να χρειαστεί να γυρίσουμε την ομελέτα.

Βήμα 3

Αποσύρουμε από τη φωτιά και γυρίζουμε την ομελέτα με μια σπάτουλα μέσα στο τηγάνι σαν ρολό, τη μεταφέρουμε στο πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη ομελέτα.

Βήμα 4

Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας στο πλάι με τα ντοματίνια, τη ρόκα και τον βασιλικό που έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με κολοκυθόσπορους.

Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio M