clock icon
35'

Παέγια με θαλασσινά και ελληνικά αρώματα

Υλικά

  • Μερίδες: 2-3
  • 1 κονσέρβα Safcol χταποδάκια πικάντικα 170γρ.
  • 1 κονσέρβα Safcol καλαμαράκια πικάντικα 170γρ.
  • ¼ φλιτζανιού ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • ½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. ρύζι καρολίνα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • ¼ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 400γρ.
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών, ζεστό
  • 2 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • ¼ φλιτζανιού πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • ¼ κουτιού ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Αρακάς Naturel 400gr
  • Μια πρέζα θυμάρι
  • Μια πρέζα βασιλικό
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • ¼ φλιτζανιού μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Απολαμβάνουμε μια νηστίσιμη παραλλαγή του εθνικού φαγητού της Ισπανίας, χάρη στα προϊόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και Safcol.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα, τα ντοματάκια και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε πολύ καλά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό. Σιγοβράζουμε, για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε τα χταποδάκια και τα καλαμαράκια, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τον αρακά, το θυμάρι, το βασιλικό και τον χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις των υλικών και να χυλώσει. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αποσύρουμε και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα, τα ντοματάκια και τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε πολύ καλά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό. Σιγοβράζουμε, για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε τα χταποδάκια και τα καλαμαράκια, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τον αρακά, το θυμάρι, το βασιλικό και τον χυμό λεμονιού.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις των υλικών και να χυλώσει. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αποσύρουμε και σερβίρουμε.