OliveMagazine

Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με μέλι και καρύδια

Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με μέλι και καρύδια

Μερίδες:για 2 ταψιά 30×40 εκ
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 200ml φυτική κρέμα 20% λιπαρά
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 5 γρ. Sweet Twist ή κανέλα
  • 60γρ. μέλι
  • 100γρ. καρύδια (σπασμένα)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ με πάγο και νερό μουλιάζετε τις ζελατίνες για 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ προσθέτετε τα 170ml της φυτικής κρέμας και χτυπάτε με το σύρμα για περίπου 40 δευτερόλεπτα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι η κρέμα να αποκτήσει μια σύσταση ανάμεσα σε σαντιγύ και υγρή μορφή.

Ρίχνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι την υπόλοιπη κρέμα και την αφήνετε να πάρει μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις ζελατίνες που έχετε στύψει πολύ καλά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν.

Αδειάζετε το μίγμα με τις ζελατίνες από το κατσαρολάκι στο κάδο του μίξερ και στη συνέχεια προσθέτετε το 1 κιλό γιαούρτι. Χτυπάτε για 1 λεπτό, έως ότου ομογενοποιοηθεί το μίγμα.

Απλώνετε λαδόκολλα σε 2 ταψιά 30×40 εκ. Πασπαλίσετε το Sweet Twist ή την κανέλα και ανακατεύετε καλά να πάει παντού. Μοιράζετε το μίγμα στα ταψιά απλώνοντάς το ομοιόμορφα.

Με ένα κουτάλι αδειάζετε ακανόνιστα το μέλι σε όλη τη επιφάνεια του γιαουρτιού και με ένα ξυλάκια από σουβλάκι σχηματίζετε κύκλους σαν να ζωγραφίζετε, έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα ωραίο σχέδιο. Πασπαλίζετε με καρύδια και καταψύχετε για τουλάχιστον για 3 ώρες. Απολαμβάνετε κατευθείαν από την κατάψυξη κόβοντάς το σε κομμάτια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr