paidakia_provato_anoigma
clock icon
30'

Παϊδάκια προβατίνας στα κάρβουνα με salsa πράσινων μυρωδικών

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 1 κιλό παϊδάκια προβατίνας
  • 1 κουτ. σούπας κόκκους πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ανθό αλατιού
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας σουμάκ
  • ½ κουτ. σούπας κύμινο
  • λίγο θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • λίγο δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Για τη salsa

  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο
  • λίγα φύλλα εστραγκόν
  • λίγα φύλλα δυόσμου
  • 1 λάιμ, το ξύσμα
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • Για συνοδεία

  • λαχανικά της αρεσκείας μας ψημένα στα κάρβουνα

Αυτά τα παϊδάκια προβατίνας αναβαθμίζονται με τη σος πράσινων μυρωδικών και αποκτούν άλλη γευστική διάσταση!

Salsa: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα. Ψήνουμε τα παϊδάκια στα κάρβουνα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Χτυπάμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά σε ένα γουδί και πουδράρουμε τα παϊδάκια μας.

Τα σερβίρουμε ζεστά συνοδεύοντας με τη salsa μυρωδικών και με λαχανικά ψημένα στα κάρβουνα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Salsa: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα. Ψήνουμε τα παϊδάκια στα κάρβουνα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά σε ένα γουδί και πουδράρουμε τα παϊδάκια μας.

Βήμα 3

Τα σερβίρουμε ζεστά συνοδεύοντας με τη salsa μυρωδικών και με λαχανικά ψημένα στα κάρβουνα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M