MIKRI-PANACOTTA

ΓΛΥΚΑ

clock icon
15'

Πανακότα με τζίντζερ και μέλι

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο ελαφρύ, με 1,5% λιπαρά
  • 1 κομμάτι τζίντζερ 3εκ. καθαρισμένο, σε κυβάκια
  • ½-1 φλιτζανάκι του καφέ μέλι
  • 20γρ. ζελατίνες (12 μικρές)
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγο μέλι
  • λίγο ξύσμα τζίντζερ

Ένα απολαυστικό επιδόρπιο με υπέροχο άρωμα τζίντζερ.

Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζετε τις ζελατίνες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν.
Σε κατσαρολάκι και πάνω σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το γάλα μαζί με το τζίντζερ και αφήνετε να πάρουν βράση. Προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε και το τραβάτε εκτός φωτιάς. Αφήνετε για μερικά λεπτά να αρωματιστεί καλά το γάλα.
Στύβετε τις ζελατίνες με το χέρι και τις ρίχνετε στο καυτό γάλα. Ανακατεύετε να διαλυθούν εντελώς και αδειάζετε το περιεχόμενο σε φόρμα περνώντας το από σουρωτήρι.
Αφήνετε το μίγμα να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και το βάζετε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον να πήξει καλά. Ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα. Αναμιγνύετε το ξύσμα του τζίντζερ με λίγο μέλι, περιχύνετε το γλυκό και σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζετε τις ζελατίνες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν.

Βήμα 2

Σε κατσαρολάκι και πάνω σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το γάλα μαζί με το τζίντζερ και αφήνετε να πάρουν βράση. Προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε και το τραβάτε εκτός φωτιάς. Αφήνετε για μερικά λεπτά να αρωματιστεί καλά το γάλα.

Βήμα 3

Στύβετε τις ζελατίνες με το χέρι και τις ρίχνετε στο καυτό γάλα. Ανακατεύετε να διαλυθούν εντελώς και αδειάζετε το περιεχόμενο σε φόρμα περνώντας το από σουρωτήρι.

Βήμα 4

Αφήνετε το μίγμα να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και το βάζετε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον να πήξει καλά. Ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα. Αναμιγνύετε το ξύσμα του τζίντζερ με λίγο μέλι, περιχύνετε το γλυκό και σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή