Διαδικασία
Ετοιμάζετε τα pancakes: Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε δεύτερο μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το λιωμένο Flora. Προσθέτετε το μίγμα με το γάλα στο μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το βουτυρώνετε ελαφρώς και ρίχνετε λίγο από το μίγμα (ιδανικά, τόσο ώστε όταν απλώσει, να έχει το μέγεθος ενός CD). Μόλις εμφανιστούν τρύπες στην επιφάνεια του μίγματος και η κάτω πλευρά ροδίσει, γυρίζετε και ψήνετε την pancake και από την άλλη πλευρά για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό το πολύ.
Για τις μπανάνες: Ζεσταίνετε το Flora με τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το βούτυρο να καβουρδιστεί ελαφρώς. Προσθέτετε τις μπανάνες, δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε απαλά για 2 λεπτά. Μόλις οι μπανάνες μαλακώσουν, ρίχνετε το κονιάκ και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί. Σερβίρετε τα pancakes σε πιάτα, με μερικά κομμάτια από καραμελωμένες μπανάνες από πάνω.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey
Tips
Εάν δεν έχετε χρόνο για τις καραμελωμένες μπανάνες, σερβίρετε τα pancakes με μέλι ή μια μαρμελάδα της επιλογής σας την οποία αραιώνετε ελαφρά με ένα λικέρ ή με λίγο κονιάκ.