pantzarosalata anoigma2
clock icon
60'

Παντζαροσαλάτα με μυζήθρα, πετιμέζι ροδιού και κολοκυθόσπορο

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • 1 κιλό βολβούς παντζαριών, πλυμένους
  • 60 ml πετιμέζι ροδιού
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • λίγο δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. φρέσκια γλυκιά μυζήθρα
  • 60 γρ. κολοκυθόσπορους, καβουρδισμένους ελαφρά
  • 100 γρ. σπόρους ροδιού
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 30 ml μηλόξιδο
  • αλάτι

Μια εντυπωσιακή σε εμφάνιση, αλλά και γεύση σαλάτα με βάση το παντζάρι, που μπορεί κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει και σε ένα εορταστικό τραπέζι.

Βάζουμε τα παντζάρια να βράσουν με τη φλούδα τους σε άφθονο ελαφρώς αλατισμένο νερό. Τα κρυώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε με τα χέρια μας. Τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια σε ένα μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε το πετιμέζι ροδιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μηλόξιδο και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με δυόσμο. Από πάνω σπάμε τη μυζήθρα. Πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο ακόμα, προσθέτουμε τον κολοκυθόσπορο, τους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα παντζάρια να βράσουν με τη φλούδα τους σε άφθονο ελαφρώς αλατισμένο νερό. Τα κρυώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε με τα χέρια μας. Τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια σε ένα μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε το πετιμέζι ροδιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μηλόξιδο και το ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με δυόσμο. Από πάνω σπάμε τη μυζήθρα. Πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο ακόμα, προσθέτουμε τον κολοκυθόσπορο, τους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M