Homemade,Easter,Traditional,Hot,Cross,Buns,On,Wooden,Tray,With
clock icon
40'

Πασχαλινά γλυκά ψωμάκια

Υλικά

Φτιάχνουμε πασχαλινά γλυκά ψωμάκια, που η γεύση τους απογειώνεται χάρη στα αγαπημένα μας προϊόντα. Είναι βέβαιο πως μικροί και μεγάλοι θα τα τιμήσουν δεόντως!

Λιώνουμε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε την Καστανή Ζάχαρη Fytro, το βούτυρο, τα μπαχαρικά και το ένα αυγό, και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τις σταφίδες και χτυπάμε με γάντζο για περίπου 5 λεπτά (μέχρι να ξεκολλάει το μίγμα από τα τοιχώματα).

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Κόβουμε τη ζύμη σε 25 ομοιόμορφα κομμάτια, τα πλάθουμε σε μπαλάκια, τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσουν (για περίπου μία ώρα).

Ανακατεύουμε τα υλικά για το σταυρό, τα βάζουμε σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε έναν σταυρό σε κάθε ψωμάκι. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 170°C, για περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά τη Μαρμελάδα Ροδάκινο Fytro με το ζεστό νερό και αλείφουμε τα ψωμάκια, μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουμε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε την Καστανή Ζάχαρη Fytro, το βούτυρο, τα μπαχαρικά και το ένα αυγό, και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τις σταφίδες και χτυπάμε με γάντζο για περίπου 5 λεπτά (μέχρι να ξεκολλάει το μίγμα από τα τοιχώματα).

Βήμα 2

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Κόβουμε τη ζύμη σε 25 ομοιόμορφα κομμάτια, τα πλάθουμε σε μπαλάκια, τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσουν (για περίπου μία ώρα).

Βήμα 3

Ανακατεύουμε τα υλικά για το σταυρό, τα βάζουμε σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε έναν σταυρό σε κάθε ψωμάκι. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 170°C, για περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά τη Μαρμελάδα Ροδάκινο Fytro με το ζεστό νερό και αλείφουμε τα ψωμάκια, μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο.