patata peinirli-anoigma-1

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 μικρά αυγά
  • 10 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 10 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μοσχαρίσιο καβουρμά
  • 12 λιαστές ντομάτες
  • 300 γρ. τσαλαφούτι
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού (για το σερβίρισμα)
  • αλάτι, πιπέρι

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτότυπο ορεκτικό από πατάτα, που θα εντυπωσιάσει όποιον το δοκιμάσει!

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε με τον τρίφτη στη χοντρή μεριά, τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Αφήνουμε για 10’ και σε ένα σουρωτήρι πιέζουμε τις πατάτες με τα χέρια για να στύψουμε όσα περισσότερα υγρά από την πατάτα.

Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, τη φρυγανιά, λίγο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σε δύο ταψιά με λαδόκολλα απλώνουμε την πατάτα και της δίνουμε σχήμα πεϊνιρλί σε λεπτή στρώση. Ψήνουμε στους 210°C για 25΄, βγάζουμε από τον φούρνο τα πεϊνιρλί και προσθέτουμε επάνω τον καβουρμά κομμένο σε μικρά κυβάκια και τις λιαστές ντομάτες σε λεπτές λωρίδες.

Ψήνουμε ξανά για 10΄. Αφαιρούμε από τον φούρνο και βάζουμε μικρές κουταλιές τσαλαφούτι διάσπαρτο πάνω στο πεϊνιρλί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού.

Styling: Elena Jeffrey - Food styling: Μ. Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε με τον τρίφτη στη χοντρή μεριά, τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Αφήνουμε για 10’ και σε ένα σουρωτήρι πιέζουμε τις πατάτες με τα χέρια για να στύψουμε όσα περισσότερα υγρά από την πατάτα.

Βήμα 2

Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, τη φρυγανιά, λίγο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Σε δύο ταψιά με λαδόκολλα απλώνουμε την πατάτα και της δίνουμε σχήμα πεϊνιρλί σε λεπτή στρώση. Ψήνουμε στους 210°C για 25΄, βγάζουμε από τον φούρνο τα πεϊνιρλί και προσθέτουμε επάνω τον καβουρμά κομμένο σε μικρά κυβάκια και τις λιαστές ντομάτες σε λεπτές λωρίδες.

Βήμα 4

Ψήνουμε ξανά για 10΄. Αφαιρούμε από τον φούρνο και βάζουμε μικρές κουταλιές τσαλαφούτι διάσπαρτο πάνω στο πεϊνιρλί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού.

Styling: Elena Jeffrey - Food styling: Μ. Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M