salata_portokali_patates_anoigma
clock icon
60'

Πατατοσαλάτα με ελιές, αυγά και πορτοκάλι

Υλικά

    Μερίδες: 4-6

  • 2 πορτοκάλια
  • 4 πατάτες, βρασµένες, κοµµένες
  • 6-8 ελιές Καλαµών
  • 3 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • λίγο θρούµπι, φρέσκο
  • 2 βραστά αυγά, κοµµένα
  • 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • λίγο φρέσκο θυµάρι
  • αλάτι, µαύρο πιπέρι

Μια εύκολη και πολύ θρεπτική σαλάτα για κάθε ώρα της ημέρας με τη γλυκόξινη σπιρτάδα του πορτοκαλιού.

Ξεφλουδίζουµε τα πορτοκάλια και τα κόβουµε σε φιλέτα, αφαιρώντας τη λευκή µεµβράνη τους.

Σε µια σαλατιέρα βάζουµε τις πατάτες, προσθέτουμε τις ελιές, τα κρεµµυδάκια, το ξίδι, το θρούµπι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουµε καλά.

Γαρνίρουµε τη σαλάτα µε τα αυγά και τις φέτες του πορτοκαλιού, περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο, προσθέτουµε το θυµάρι και σερβίρουµε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Κατερίνα Λυκουρέση, Elena Jeffrey Food - Styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος - Φωτογραφία: Studio Lm

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεφλουδίζουµε τα πορτοκάλια και τα κόβουµε σε φιλέτα, αφαιρώντας τη λευκή µεµβράνη τους.

Βήμα 2

Σε µια σαλατιέρα βάζουµε τις πατάτες, προσθέτουμε τις ελιές, τα κρεµµυδάκια, το ξίδι, το θρούµπι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουµε καλά.

Βήμα 3

Γαρνίρουµε τη σαλάτα µε τα αυγά και τις φέτες του πορτοκαλιού, περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο, προσθέτουµε το θυµάρι και σερβίρουµε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Κατερίνα Λυκουρέση, Elena Jeffrey Food - Styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος - Φωτογραφία: Studio Lm