piperies-gemistes

ΤΗΓΑΝΙ

clock icon
30'

Πιπεριές κέρατο γεμιστές με φρέσκια ντομάτα και καπνιστό τυρί

Υλικά

  • 12 πιπεριές μακριές, κέρατο (διαλέγετε τις πιο χοντρές για να γεμίζουν εύκολα)
  • 3 ντομάτες, χωρίς φλούδα και σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 250γρ. Μετσοβόνε καπνιστό, τριμμένο
  • 150γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • ¼ ματσάκι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αγαπημένος μεζές οι πιπεριές, σε αυτή τη συνταγή γεμίζονται με ντομάτα και τυριά και γίνονται πολύ νόστιμες.

Βάζετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους. Πλένετε και στεγνώνετε καλά τις πιπεριές, κόβετε με το μαχαίρι ένα μικρό κομμάτι από το πάνω μέρος και το κρατάτε στην άκρη. Με τα δάχτυλα αφαιρείτε τους σπόρους και τις μεμβράνες από το εσωτερικό τους.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα τυριά, το αβγό, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουταλάκι γεμίζετε τις πιπεριές και κλείνετε με τα καπάκια που έχετε κρατήσει. Τα συγκρατείτε με 1-2 οδοντογλυφίδες για να μείνουν σταθερά και να μη χυθεί η γέμιση.
Βάζετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε λίγες-λίγες τις πιπεριές και τις τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τις ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και τις σερβίρετε ζεστές.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους. Πλένετε και στεγνώνετε καλά τις πιπεριές, κόβετε με το μαχαίρι ένα μικρό κομμάτι από το πάνω μέρος και το κρατάτε στην άκρη. Με τα δάχτυλα αφαιρείτε τους σπόρους και τις μεμβράνες από το εσωτερικό τους.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα τυριά, το αβγό, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουταλάκι γεμίζετε τις πιπεριές και κλείνετε με τα καπάκια που έχετε κρατήσει. Τα συγκρατείτε με 1-2 οδοντογλυφίδες για να μείνουν σταθερά και να μη χυθεί η γέμιση.

Βήμα 3

Βάζετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε λίγες-λίγες τις πιπεριές και τις τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τις ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και τις σερβίρετε ζεστές.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση