piperies tempoura-anoigma
clock icon
50'

Πιπεριές κέρατο τεμπούρα, γεμιστές με κιμά

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τη γέμιση

  • 10- 15 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια, φρέσκα
  • 3 κουτ. σούπας δυόσμο, φρέσκο
  • 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 εκ. τζίντζερ, φρέσκο
  • 250 γρ. κιμά χοιρινό
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για την τεμπούρα

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 200 ml πολύ κρύο νερό
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Ένα ιδιαίτερο και νόστιμο μεζεδάκι που συνδύάζει τις πιπεριές με τον κιμά. Δείτε εδώ με ποιο κρασί ταιριάζει.

Πρώτα κόβουμε τις πιπεριές (μόνο τη μία πλευρά) κατά μήκος και στη συνέχεια αφαιρούμε τους σπόρους. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο.

Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 1΄-2΄. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κύμινο, τον κουρκουμά, το τζίντζερ ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και και σοτάρουμε για 1΄

Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε και αυτόν για 5΄-7΄, μέχρι ο κιμάς να πιει όλα τα υγρά του, αλλά να μη στεγνώσει τελείως. Ενσωματώνουμε τον δυόσμο. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε τις πιπεριές μας από το πλάι. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις αφήνουμε στην άκρη.

Για την τεμπούρα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας και να είναι παχύρρευστο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μπόλικο ελαιόλαδο. Περνάμε μία-μία τις πιπεριές από την τεμπούρα και κατόπιν τις βυθίζουμε στο καυτό λάδι.

Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα, τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε ένα σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να βγάλουν τα λάδια τους. Τις σερβίρουμε με κρύα μπίρα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα κόβουμε τις πιπεριές (μόνο τη μία πλευρά) κατά μήκος και στη συνέχεια αφαιρούμε τους σπόρους. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο.

Βήμα 2

Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 1΄-2΄. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κύμινο, τον κουρκουμά, το τζίντζερ ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και και σοτάρουμε για 1΄

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε και αυτόν για 5΄-7΄, μέχρι ο κιμάς να πιει όλα τα υγρά του, αλλά να μη στεγνώσει τελείως. Ενσωματώνουμε τον δυόσμο. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε τις πιπεριές μας από το πλάι. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4

Για την τεμπούρα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας και να είναι παχύρρευστο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μπόλικο ελαιόλαδο. Περνάμε μία-μία τις πιπεριές από την τεμπούρα και κατόπιν τις βυθίζουμε στο καυτό λάδι.

Βήμα 5

Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα, τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε ένα σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να βγάλουν τα λάδια τους. Τις σερβίρουμε με κρύα μπίρα.