Pita_Me_Piperies_Dimitrkopoulos
clock icon
2:0'

Πίτα με πιπεριές και φέτα

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων
  • 550 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές, σε χοντρούς κύβους
  • 200 γρ. κολοκύθια, σε κυβάκια
  • 70 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
  • 80 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 160 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα
  • 5 φύλλα για πίτα, χωριάτικα
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οι πιπεριές δίνουν πιάτα άφταστης νοστιμιάς. Ετοιμάζουμε πίτα με πιπεριές, κολοκύθια, φέτα και γραβιέρα και δεν την χορταίνουμε! Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Σπρέι Λαδιού Küchenprofi Trattoria 0,2lt, 19cm

Πυρίμαχο Σκεύος Maxwell & Williams Epicurious 32x22.5x7cm

Μαντολίνο Mastrad. Σετ 7τεμ.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές και τις σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε και αυτά για 1΄-2΄. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2΄-3΄. Μόλις είναι έτοιμα, αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα αυγά, τη φέτα, τη γραβιέρα, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ύστερα λαδώνουμε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος  στρώνουμε μέσα ένα χωριάτικο φύλλο, το οποίο λαδώνουμε επίσης. Ακριβώς από πάνω τοποθετούμε κάθετα ένα ακόμα φύλλο δημιουργώντας έναν σταυρό, το λαδώνουμε και συνεχίζουμε με ένα άλλο λαδωμένο φύλλο. Κατόπιν απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα το μίγμα και καλύπτουμε με δύο ακόμα λαδωμένα φύλλα σε σχήμα σταυρού. Αν δούμε ότι προεξέχουν, κόβουμε λίγο τις άκρες με ένα μαχαίρι και έπειτα τις φέρνουμε προς τα μέσα.

Τέλος, χαράζουμε την πίτα σε τρίγωνα κομμάτια, ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 1 ώρα και 15΄. Μόλις η πιπερόπιτα είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει εκτός φούρνου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση | Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης | Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές και τις σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε και αυτά για 1΄-2΄. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2΄-3΄. Μόλις είναι έτοιμα, αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα αυγά, τη φέτα, τη γραβιέρα, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Ύστερα λαδώνουμε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος  στρώνουμε μέσα ένα χωριάτικο φύλλο, το οποίο λαδώνουμε επίσης. Ακριβώς από πάνω τοποθετούμε κάθετα ένα ακόμα φύλλο δημιουργώντας έναν σταυρό, το λαδώνουμε και συνεχίζουμε με ένα άλλο λαδωμένο φύλλο. Κατόπιν απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα το μίγμα και καλύπτουμε με δύο ακόμα λαδωμένα φύλλα σε σχήμα σταυρού. Αν δούμε ότι προεξέχουν, κόβουμε λίγο τις άκρες με ένα μαχαίρι και έπειτα τις φέρνουμε προς τα μέσα.

Βήμα 3

Τέλος, χαράζουμε την πίτα σε τρίγωνα κομμάτια, ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 1 ώρα και 15΄. Μόλις η πιπερόπιτα είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει εκτός φούρνου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση | Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης | Φωτογραφία: Studio M