spring-rolls

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ

clock icon
35'

Πιτάκια με γαρίδες και τζίντζερ

Υλικά

  • 300γρ. γαρίδες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου κόλιανδρου* ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 20 έτοιμα φύλλα ρυζιού*
  • Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα τσίλι*
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Tips

  • Φύλλα ρυζιού και σάλτσα τσίλι θα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με ασιατικά προϊόντα.

Τα spring rolls είναι από τα πιο δημοφιλή ασιατικά ορεκτικά. Μαγειρεύονται στον ατμό ή τηγανητά.

Βάζετε τις γαρίδες, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και το σησαμέλαιο σε μπολ και ανακατεύετε.
Βουτάτε ένα-ένα τα φύλλα ρυζιού σε χλιαρό νερό για λιγότερο από 1 λεπτό και τα απλώνετε σε βαμβακερή πετσέτα. Βάζετε μία κουταλιά της σούπας σε κάθε φύλλο ρυζιού και τα τυλίγετε σε ρολά.
Τα τοποθετείτε στο σκεύος του ατμού και τα μαγειρεύετε για 6-7 λεπτά.
Για τη σάλτσα: ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με τη σάλτσα τσίλι και τη ζάχαρη. Τη σερβίρετε σε μπολάκια μαζί με τα ρολάκια γαρίδας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τις γαρίδες, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και το σησαμέλαιο σε μπολ και ανακατεύετε.

Βήμα 2

Βουτάτε ένα-ένα τα φύλλα ρυζιού σε χλιαρό νερό για λιγότερο από 1 λεπτό και τα απλώνετε σε βαμβακερή πετσέτα. Βάζετε μία κουταλιά της σούπας σε κάθε φύλλο ρυζιού και τα τυλίγετε σε ρολά.

Βήμα 3

Τα τοποθετείτε στο σκεύος του ατμού και τα μαγειρεύετε για 6-7 λεπτά.

Βήμα 4

Για τη σάλτσα: ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με τη σάλτσα τσίλι και τη ζάχαρη. Τη σερβίρετε σε μπολάκια μαζί με τα ρολάκια γαρίδας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb