pites_giaourtiou
clock icon
60'

Πίτες γιαουρτιού με σκορδόλαδο

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • Για την πίτα

  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. γιαούρτι πρόβειο
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 12 γρ. αλάτι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Για το σκορδόλαδο

  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 200 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κόκκους κόκκινο πιπέρι, σπασμένο

Αυτές οι πανεύκολες πίτες γιαουρτιού είναι ένα υγιεινό και πολύ αρωματικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας.

Πίτες: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε. Μόλις είναι έτοιμη αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

Αρωματικό ελαιόλαδο: Στο μεταξύ, τυλίγουμε το κεφάλι του σκόρδου σε μια λαδόκολλα και σε λίγο αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για περίπου 45΄. Έπειτα βγάζουμε το σκόρδο και το πιέζουμε να βγουν οι ψημένες σκελίδες. Παίρνουμε τον πουρέ από το σκόρδο και τον αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον μαϊντανό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τις πίτες γιαουρτιού.

Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και με τη βοήθεια του πλάστη τα ανοίγουμε σε λεπτές πιτούλες. Ζεσταίνουμε καλά ένα μαντεμένιο τηγάνι και ψήνουμε μία-μία τις πιτούλες και από τις δύο πλευρές.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Πίτες: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε. Μόλις είναι έτοιμη αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 2

Αρωματικό ελαιόλαδο: Στο μεταξύ, τυλίγουμε το κεφάλι του σκόρδου σε μια λαδόκολλα και σε λίγο αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για περίπου 45΄. Έπειτα βγάζουμε το σκόρδο και το πιέζουμε να βγουν οι ψημένες σκελίδες. Παίρνουμε τον πουρέ από το σκόρδο και τον αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον μαϊντανό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τις πίτες γιαουρτιού.

Βήμα 3

Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και με τη βοήθεια του πλάστη τα ανοίγουμε σε λεπτές πιτούλες. Ζεσταίνουμε καλά ένα μαντεμένιο τηγάνι και ψήνουμε μία-μία τις πιτούλες και από τις δύο πλευρές.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM