210903~PIZZA-ANTZOUGIA-vasilikos
clock icon
45'

Πίτσα με αντζούγιες και βασιλικό

Υλικά

  • 400γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα ή δική σας (βλέπε βασικές συνταγές)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 150γρ. αντζούγιες
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

Εύκολη, απλή και κυρίως πολύ νόστιμη αυτή η πίτσα αξίζει μια θέση στο τραπέζι σας. Η ντομάτα δένει αρμονικά με τις αντζούγιες, ενώ ο φρέσκος βασιλικός χαρίζει στην πίτσα δροσιά και άρωμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Λαδώνετε καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Ρίχνετε τις ντομάτες, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ απλώνετε τη ζύμη στο ταψάκι και τη βάζετε στο φούρνο στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει λίγο.
Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο, ρίχνετε στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας και την απλώνετε παντού. Προσθέτετε τα ντοματίνια και έπειτα τοποθετείτε τις αντζούγιες σε παράλληλες γραμμές, φτιάχνοντας ρόμβους.
Βάζετε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η βάση και να γίνει τραγανή. Σκορπίζετε πάνω στην πίτσα φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Λαδώνετε καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Ρίχνετε τις ντομάτες, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Στο μεταξύ απλώνετε τη ζύμη στο ταψάκι και τη βάζετε στο φούρνο στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει λίγο.

Βήμα 4

Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο, ρίχνετε στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας και την απλώνετε παντού. Προσθέτετε τα ντοματίνια και έπειτα τοποθετείτε τις αντζούγιες σε παράλληλες γραμμές, φτιάχνοντας ρόμβους.

Βήμα 5

Βάζετε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η βάση και να γίνει τραγανή. Σκορπίζετε πάνω στην πίτσα φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb