pizzakia

clock icon
45'

Πιτσάκια με πατέ ελιάς, ντομάτα, πιπεριά και κρεμμύδι

Υλικά

  • 1 συσκευασία αφράτη ζύμη για πίτσα
  • 3-4 κουτ. σούπας πατέ ελιάς
  • 2 ντομάτες, σε φέτες λεπτές
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1-2 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης

Γρήγορο και οικονομικό σνακ, με μεσογειακές, απλές γεύσεις. Εξάλλου, ποιος λέει «όχι» στην πίτσα;

Σε πολύ καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι και, αφού το βγάλετε στην άκρη, ρίχνετε και σοτάρετε την πιπεριά να μαλακώσει λίγο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνετε ελαφρά το ρηχό ταψί του φούρνου και ανοίγετε τη συσκευασία της ζύμης. Τη στρώνετε στο ταψί και με τα δάχτυλά σας την ισιώνετε. Με ένα μαχαίρι τη χαράζετε και τη χωρίζετε σε οκτώ κομμάτια.
Αλείφετε το κάθε κομμάτι πρώτα με το πατέ ελιάς, πάνω στο καθένα τοποθετείτε από μία ροδέλα ντομάτας, αλατίζετε και πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη. Από πάνω απλώνετε τα κρεμμύδια με την πιπεριά και πασπαλίζετε με επιπλέον ρίγανη.
Ραντίζετε τα πιτσάκια με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο. Μετά τα 5 πρώτα λεπτά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Σερβίρετε τα πιτσάκια σε πιατέλα διακοσμώντας με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε πολύ καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι και, αφού το βγάλετε στην άκρη, ρίχνετε και σοτάρετε την πιπεριά να μαλακώσει λίγο.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνετε ελαφρά το ρηχό ταψί του φούρνου και ανοίγετε τη συσκευασία της ζύμης. Τη στρώνετε στο ταψί και με τα δάχτυλά σας την ισιώνετε. Με ένα μαχαίρι τη χαράζετε και τη χωρίζετε σε οκτώ κομμάτια.

Βήμα 3

Αλείφετε το κάθε κομμάτι πρώτα με το πατέ ελιάς, πάνω στο καθένα τοποθετείτε από μία ροδέλα ντομάτας, αλατίζετε και πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη. Από πάνω απλώνετε τα κρεμμύδια με την πιπεριά και πασπαλίζετε με επιπλέον ρίγανη.

Βήμα 4

Ραντίζετε τα πιτσάκια με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο. Μετά τα 5 πρώτα λεπτά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Σερβίρετε τα πιτσάκια σε πιατέλα διακοσμώντας με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή