salata_politiki2
clock icon
15'

Πολίτικη σαλάτα με σταφίδες και ελιές Καλαμών

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 500 γρ. λευκό λάχανο, πολύ λεπτοκομμένο
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 6 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
  • ½ λεμόνι, τον χυμό
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές σε πολύ λεπτές φέτες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη
  • αλάτι αφρίνα
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • ½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 12 ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι
  • Για το σερβίρισμα

  • μερικά φυλλαράκια μαϊντανό
  • μερικά φυλλαράκια σέλινο
  • λίγο ε.π. ελαιόλαδο

All time classic αυτή η πολίτικη σαλάτα, που έχει και μερικά πρωτότυπα συστατικά όπως οι σταφίδες και οι ελιές, που την αναβαθμίζουν γευστικά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κομμένο λάχανο, το καρότο, το σέλινο και τον χυμό λεμόνι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια για 2΄. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.

Έπειτα σουρώνουμε από τα υγρά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 2΄-3΄, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.

Τέλος, προσθέτουμε τις ελιές Καλαμών και σερβίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σέλινου και ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κομμένο λάχανο, το καρότο, το σέλινο και τον χυμό λεμόνι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια για 2΄. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.

Βήμα 2

Έπειτα σουρώνουμε από τα υγρά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 2΄-3΄, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.

Βήμα 3

Τέλος, προσθέτουμε τις ελιές Καλαμών και σερβίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σέλινου και ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM