poures_glykopatatas_anoigma
clock icon
60'

Πουρές γλυκοπατάτας αρωματισμένος με φασκόμηλο

Υλικά

    Μερίδες: 6

  • 1.300 γρ. γλυκοπατάτες
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • 20 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο

Αυτός ο πουρές γλυκοπατάτας είναι εύκολος στην παρασκευή του και ταυτόχρονα ιδιαίτερα αρωματικός με την προσθήκη του φασκόμηλου στα λίγα συστατικά του. Δοκιμάστε τον ως συνοδευτικό και σε ένα πιο εορταστικό ή Κυριακάτικο τραπέζι.

Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες μία μία με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μισό βούτυρο μαζί με τα μισά φύλλα από το φασκόμηλο και σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το βούτυρο γίνει ξανθό, αποσύρουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις κόβουμε στη μέση και κουφώνουμε με το κουτάλι βγάζοντας την ψίχα. Βάζουμε την ψίχα στο μπλέντερ και σουρώνουμε το αρωματισμένο βούτυρο μέσα στον κάδο. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Διορθώνουμε το αλάτι.

Σε ένα τηγανάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το φασκόμηλο. Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι.

Σερβίρουμε τον πουρέ γαρνίροντας από πάνω με τα φύλλα του φασκόμηλου.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες μία μία με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μισό βούτυρο μαζί με τα μισά φύλλα από το φασκόμηλο και σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το βούτυρο γίνει ξανθό, αποσύρουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις κόβουμε στη μέση και κουφώνουμε με το κουτάλι βγάζοντας την ψίχα. Βάζουμε την ψίχα στο μπλέντερ και σουρώνουμε το αρωματισμένο βούτυρο μέσα στον κάδο. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Διορθώνουμε το αλάτι.

Βήμα 4

Σε ένα τηγανάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το φασκόμηλο. Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι.

Βήμα 5

Σερβίρουμε τον πουρέ γαρνίροντας από πάνω με τα φύλλα του φασκόμηλου.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM