axladia_psita_anoigma
clock icon
30'

Ψητά αχλάδια με ροκφόρ

Υλικά

    Μερίδες: 6

  • 6 αχλάδια
  • 300 γρ. ροκφόρ
  • 100 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασσο
  • 150 γρ. μέλι ελάτης
  • 130 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα

Αυτά τα γεμιστά αχλάδια είναι ότι πρέπει για ένα εντυπωσιακό ορεκτικό πιάτο, ιδίως αν έχετε σκοπό να οργανώσετε έναν μπουφέ.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο τυριά και τα μαλακώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και το μισό σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα κόβουμε στη μέση τα αχλάδια και με ένα κουταλάκι τα κουφώνουμε στο σημείο που έχει τα κουκούτσια. Θέλουμε να δημιουργηθεί μια τρύπα. Γεμίζουμε τα αχλάδια με το μείγμα και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για περίπου 20΄.

Έπειτα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε. Ραντίζουμε από πάνω με το μέλι και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο τυριά και τα μαλακώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και το μισό σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Έπειτα κόβουμε στη μέση τα αχλάδια και με ένα κουταλάκι τα κουφώνουμε στο σημείο που έχει τα κουκούτσια. Θέλουμε να δημιουργηθεί μια τρύπα. Γεμίζουμε τα αχλάδια με το μείγμα και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για περίπου 20΄.

Βήμα 3

Έπειτα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε. Ραντίζουμε από πάνω με το μέλι και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM