glukopatates_psites_anoigma
clock icon
40'

Ψητές γλυκοπατάτες στον φούρνο, σαν τηγανητές

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 1½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1½ κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 4 γλυκοπατάτες, κομμένες σε στικς
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Μπορούμε να τις νοστιμίσουμε ακόμα περισσότερο με αποξηραμένα μυρωδικά και μπαχαρικά της επιλογής μας.

Σε αυτή την συνταγή οι γλυκοπατάτες παίρνουν ιδιαίτερη γεύση με τη βοήθεια της πάπρικας και του θυμαριού και γίνονται η υγιεινή επιλογή για τηγανητές πατάτες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά την πάπρικα, το θυμάρι, το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε αραιά τις πατάτες σε δίσκο ψησίματος, τον οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

Τις ψήνουμε στους 200° C, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα, περίπου για 30΄. Σερβίρουμε τις γλυκοπατάτες με τα συνοδευτικά της επιλογής μας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά την πάπρικα, το θυμάρι, το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Απλώνουμε αραιά τις πατάτες σε δίσκο ψησίματος, τον οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

Βήμα 4

Τις ψήνουμε στους 200° C, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα, περίπου για 30΄. Σερβίρουμε τις γλυκοπατάτες με τα συνοδευτικά της επιλογής μας.