OliveMagazine

Ψητή γαλοπούλα με γλάσο από πορτοκάλι και κόκκινο μύρτιλο

Ψητή γαλοπούλα με γλάσο από πορτοκάλι και κόκκινο μύρτιλο

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:3:0'
Έτοιμο σε:3:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 ολόκληρη γαλοπούλα
  • 100 γρ. μαλακό βούτυρο Lurpak (αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει)
  • 5-6 φύλλα δάφνης
  • Για το γλάσο

  • 400 γρ. σάλτσα μύρτιλου
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 75 ml χυμός φρέσκου πορτοκαλιού και ξύσμα
  • ½ κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1 πορτοκάλι και φρέσκα μύρτιλα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο με αέρα στους 200°C. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ένα βαθύ ταψί και την αλείφουμε με το μαλακό βούτυρο Lurpak , αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε με τα φύλλα δάφνης. Την ψήνουμε στο φούρνο για 2 ½ ώρες.

Στο μεταξύ τοποθετούμε όλα τα υλικά του γλάσου σε μια κατσαρόλα και τα μαγειρέυουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία για να πάρει αργά βράση, μέχρι το γλάσο να δέσει και να σιροπιάσει ελαφρώς. Αποσύρουμε από την φωτιά και το κρατάμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.  

Μετά από 2 ½ ώρες, βγάζουμε τη γαλοπούλα από τον φούρνο και απλώνουμε το γλάσο παντού να την καλύψει καλά. Βάζουμε ξανά στον φούρνο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να είναι καλά ψημένο το κρέας.

Στολίζουμε την πιατέλα με τα φρούτα που έχουμε και στο γλάσο (πορτοκάλι και μύρτιλα) για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο