OliveMagazine

Ρεβιθάδα με κοτόπουλο στο φούρνο

Ρεβιθάδα με κοτόπουλο στο φούρνο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:2:40'
Έτοιμο σε:3:0'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία ρεβίθια, μουλιασμένα τουλάχιστον για 6 ώρες σε νερό
  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 3 κρεμμύδια, σε φέτες
  • 7 κουτ. σούπας κρέμα ξίδι βαλσάμικo
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 4-5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κρεμμύδια, 3 κουτ. σούπας από το ξίδι και μαγειρεύετε για περίπου 8-10 λεπτά.

Προσθέτετε τα σουρωμένα ρεβίθια, το φύλλο δάφνης, το δεντρολίβανο και το ζωμό και δίνετε μια βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύετε με κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου μιάμιση ώρα. Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Σε ένα ταψί φούρνου ή σε μια γάστρα αδειάζετε τα ρεβίθια με όλα τα υγρά. Μαρινάρετε κάθε μπούτι κοτόπουλου με 1 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικο και αλατοπιπερώνετε. Βυθίζετε τα μπούτια από κοτόπουλο  μέσα στη ρεβιθάδα και ψήνετε στο φούρνο για 55-60 λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο