revithada me kotopoulo anoigma
clock icon
3:0'

Ρεβιθάδα με κοτόπουλο στο φούρνο

Υλικά

  • 1 συσκευασία ρεβίθια, μουλιασμένα τουλάχιστον για 6 ώρες σε νερό
  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 3 κρεμμύδια, σε φέτες
  • 7 κουτ. σούπας κρέμα ξίδι βαλσάμικo
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 4-5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι

Ένα εναλλακτικό πιάτο με ρεβίθια και κοτόπουλο, που μπορεί να βρίσκεται στο καθημερινό τραπέζι. Ιδανικό πιάτο για τα παιδιά, αφού συνδυάζει τα όσπρια με το κοτόπουλο.

Προθερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κρεμμύδια, 3 κουτ. σούπας από το ξίδι και μαγειρεύετε για περίπου 8-10 λεπτά.
Προσθέτετε τα σουρωμένα ρεβίθια, το φύλλο δάφνης, το δεντρολίβανο και το ζωμό και δίνετε μια βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύετε με κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου μιάμιση ώρα. Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Σε ένα ταψί φούρνου ή σε μια γάστρα αδειάζετε τα ρεβίθια με όλα τα υγρά. Μαρινάρετε κάθε μπούτι κοτόπουλου με 1 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικο και αλατοπιπερώνετε. Βυθίζετε τα μπούτια από κοτόπουλο  μέσα στη ρεβιθάδα και ψήνετε στο φούρνο για 55-60 λεπτά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κρεμμύδια, 3 κουτ. σούπας από το ξίδι και μαγειρεύετε για περίπου 8-10 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα σουρωμένα ρεβίθια, το φύλλο δάφνης, το δεντρολίβανο και το ζωμό και δίνετε μια βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύετε με κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου μιάμιση ώρα. Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Σε ένα ταψί φούρνου ή σε μια γάστρα αδειάζετε τα ρεβίθια με όλα τα υγρά. Μαρινάρετε κάθε μπούτι κοτόπουλου με 1 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικο και αλατοπιπερώνετε. Βυθίζετε τα μπούτια από κοτόπουλο  μέσα στη ρεβιθάδα και ψήνετε στο φούρνο για 55-60 λεπτά.